TAMARA OBROVAC na europskoj turneji s novim albumom!


Uvijek posebna Tamara Obrovac ove jeseni ponovo prelazi granice Lijepe naše te promovira novi album Canto Amoroso u Litvi, Sloveniji, Austriji i Švicarskoj. Tako će se 14. 10. predstaviti u Birštonasu (Litva), a dan kasnije na Vilnius Jazz Festivalu. 22. studenog nastupa u Ljubljani u Cankarjevom domu, 23.11. u austrijskom Welsu, a 3. 12. u Luganu (Švicarska) gdje nacionalna televizija snima i prenosi koncert uživo!

Canto Amoroso moćan je album koji ne poznaje jezične barijere, kao što je to manje – više uvijek slučaj kod Tamare. Izdanje koje su u svjetsku distribuciju lansirali Alessa Records ima svoj puni potencijal za internacionalne festivale, ali Obrovac će koncertnu jesen/zimu upotpuniti i domaćim datumima, što će najaviti uskoro.

Ova godina za jazz – etno ikonu hrvatske glazbene scene izuzetno je značajna jer slavi 20 godina diskografske karijere te izdavanje desetog albuma! U svojim transformacijama Tamara Obrovac savršeno pliva i nakon gotovo četvrt stoljeća, a energična kakva jest već priprema novi album koji će nesumnjivo biti još jedna glazbena poslastica.

 

Datumi europske turneje Tamare Obrovac:

14.10. – Kurhauzas, Birštonas (LT)
15.10. –
Vilnius Jazz Festival (LT)
22.11. –
Cankarjev Dom, Ljubljana (SLO)

23.11. Wels (At)

3.12. live Radiotelevisione svizzera RSI, Lugano (CH)

 

(izvor: Menart)

FacebookTwitterEmailShare