TAMARA OBROVAC na 14. JAZZ FESTIVALU LOŠINJ


Jazz Festival Lošinj ove godine slavi 14. rodjendan. Centralna glazbena manifestacija Lošinjskog kulturnog ljeta i jedan od najzanimljivijih festivala na Jadranu, svoje će ovogodišnje izdanje održati od 25. do 27. srpnja 2018. godine.
Jazz festival Lošinj od 2005. godine do danas ugostio je najpoznatije hrvatske glazbene umjetnike te velik broj medjunarodnih izvodjača jazza, bluesa, soula, funka, ethno i latin glazbe. Tako su u proteklih deset godina u lijepom ambijentu ljetnog kina ili na glavnom gradskom trgu posjetitelji imali prilike uživati u nastupima Matije Dedića, Dina Dvornika, Massima, Black Coffee, Cubisma, Elvisa Stanića, The Bastardz, Josipe Lisac, Zdenke Kovačiček i mnogih drugih domaćih glazbenika, te u nastupima vodećih europskih i svjetskih jazzista poput Joseph Bowiea, Saskie Laroo, Jim Mullena, Csaba Deseo, Aladara Pegea, Raphaela Wressniga i brojnih drugih.

Ovogodišnji festival otvara zajednički nastup grupa CHUI i MANGROOVE. CHUI i njihova eklektična kombinacija jazza, jazz rocka, fusiona i elektronike su definitivno obilježili zadnjih nekoliko godina što se tiče jazza i srodne glazbene scene u Hrvatskoj. Imali su zapažene duete, izmedju ostalih i sa Josipom Lisac, a, ostvarili su i odličnu suradnju sa Big Bandom HRT, a MANGROOVE, koji sa CHUI dijele glavnog skladatelja i “šefa”, TONIJA STAREŠINIĆA, uz sjajan vokal ŽELJKE VEVEREC, spremno kroče prema visokim standardima funk, jazz, pop kombinacije i produkcije.
Drugi dan festivala, nastupit će RAPHAEL WRESSNIG, austrijski orguljaš i skladatelj svjetskog glasa, reputacije i karijere. Raphael je 5 puta bio nominiran za najboljeg orguljaša svijeta od strane kritičara i publike uglednog američkog časopisa DownBeat, a na Jazz Festival Lošinj ove godine dolazi uz sjajni medjunarodni THE SOUL GIFT BAND u kojem uz Raphaela, nastupaju talijanski gitaristički virtuoz ENRICO CRIVELLARO i odlični austrijski bubnjar FLORIAN KASPER.
14. Jazz Festival Lošinj svojim će nastupom zatvoriti jedna od najoriginalnijih i najkvalitetnijih pojava na našoj glazbenoj sceni, čuvena TAMARA OBROVAC uz pratnju fenomenalnog “all stars” kvarteta u sastavu MATIJA DEDIĆ na klaviru, sjajni slovenski basist ŽIGA GOLOB i jedan od naših najboljih bubnjara KRUNO LEVAČIĆ.

Više informacija na www.jazzlosinj.com i na Facebook stranici Jazz Festival Lošinj.

 

 

FacebookTwitterEmailShare