Fantastična atmosfera na koncertu Dine Merlina u Istanbulu!


Dino Merlin je sinoć u Istanbulu održao svoj drugi po redu koncert u sklopu aktuelne svjetske turneje “Hotel Nacional”. Ovog puta nastupio je na glavnom stage-u Zorlu PSM, vrhunskog centra za muzičko-scenske umjetnosti koji slovi za jedan od najznačajnijih u Evropi. U njemu su gostovali neki od najpoznatijih svjetskih izvođača današnjice iz raznih domena, poput Steve Vai, Dianne Reeves, Patti Smith, Hurts, te mjuzikli sa Broadway-a i West End-a kao što su Mamma Mia, Cats i drugi.
Svaki koncert ovog bh. umjetnika publiku vodi na nezaboravno putovanje kroz bogati umjetnički opus njegove višedecenijske karijere: od bezvremenskih hitova sa samih početaka poput “Kad zamirišu jorgovani”, “Je l’ Sarajevo gdje je nekad bilo” i “Bosnom behar probeharao”, preko emotivnih balada “Nedostaješ”, “Ne zovi me na grijeh”, “Laku noć moja mala barbiko”, sve do rasplesanih “Nešto lijepo treba da se desi”, “Kremen” i najnovijih hitova “Školjka”, “Rane”, “Hotel Nacional”
Kako bi doživljaj koncerta uvijek bio drugačiji, cijeli produkcijski tim turneje “Hotel Nacional” pobrinuo se da se ovog puta Dino Merlin, nakon posljednjeg koncerta u Ora Areni 2016. godine, vjernoj publici vrati s posebno pripremljenim svjetlosnim show-om koji je vizualno dodatno unaprijedio pomno osmišljenu set listu i scenski nastup.
Među publikom koja je uživala u odličnom performansu Dine Merlina bila su mnoga poznata lica iz svijeta muzike i sporta poput slavne turske glumice i vokala Suzan Kardeş, fudbalera turskog Beşiktaşa Duška Tošića, hrvatskog reprezentativca Domagoja Vide, Emine Jahović i drugih.
Nakon fantastičnog koncerta u Zorlu PSM Dino Merlin se vraća u zemlje regiona gdje će na ljeto u susjednim državama održati velike open-air koncerte u Slavonskom Brodu 23.6. i Kragujevcu 30.6. Sve informacije o turneji mogu se pronaći na wwww.dinomerlin.com/turneja
FacebookTwitterEmailShare