Djevojke u ljetnim haljinama… plešu suvremeni ples!


Studio za suvremeni ples izveo je na reprizne izvedbe predstave DJEVOJKE U LJETNIM HALJINAMA VOLIM, nastale prema kultnom video spotu za pjesmu Moja prva ljubav grupe Haustor.

Nakon premijerne izvedbe koja je otvorila 34. Tjedan suvremenog plesa u svibnju 2017. godine i odličnog prijema publike, predstava DJEVOJKE U LJETNIM HALJINAMA VOLIM izvedena je 3. i 4. 11. u 20.00h u Histrionskom domu.

Predstava se uspostavlja kao meditacija o trajanju u plesu, ali i kao istraživanje o dispozitivima plesa i razvoju plesa u zadnjih 30 godina. Gdje on sve obitava: na sceni, u galeriji, u video-radovima, tv nastupima, na ulici, napuštenim tvorničkim halama. U kojim sve formatima ples biva percipiran od strane gledatelja: većinom kao ornament, a ne kao propulzivni suvremeni medij.
Sedam plesačica izvodi različite koreografije koje postavljaju pitanje kome je ples upućen, kako se prakticira i za koga nastaje. Istovremeno, na sceni su prezentirani zvučni zapisi u kojima se raspravlja karijera Bosiljke Vujović- Mažuran te se osim činjenica iz njene karijere, mašta o mogućim potencijalima razvoja plesa u Zagrebu i Hrvatskoj.

Uskoro slijede novi datumi izvedbe o kojima ćete biti na vrijeme obaviješteni!

 

Koreografija: Petra Hrašćanec
Dramaturgija: Saša Božić
U suradnji s plesačicama: Filipa Bavčević, Koraljka Begović, Dina Ekštajn, Ida Jolić, Martina Tomić, Nastasja Štefanić, Ana Vnučec
Kostimografija i scenografija: Ana Savić-Gecan
Glazba: Alen i Nenad Sinkauz
Audio izvedba: Bosiljka Vujović-Mažuran
Dizajn svjetla: Aleksandar Čavlek
Video promo: Sara Moritz

Produkcija: Studio za suvremeni ples, HIPP-Tsp
Producent: Branko Banković
Umjetnička voditeljica: Bosiljka Vujović-Mažuran

FacebookTwitterEmailShare