Dino Merlin za doček Nove godine na glavnom trgu u Skoplju


Danas je u Skoplju održana konferencija za tisak povodom promocije javnog dočeka Nove 2020. godine. Tom prilikom je obznanjeno da se Gradska uprava Grada Skoplja na čelu sa gradonačelnikom Petre Šilegov, za glavnu muzičku zvijezdu dočeka na najvećem trgu u državi, odlučila za Dinu Merlina.

Kako je priopćeno iz Gradske uprave, Dino Merlin je garancija za nivo muzičkog i produkcijskog kvaliteta kakav zaslužuje javni doček o čemu svjedoče brojke posjetitelja i show kakav je priredio proteklih godina ispred zidina Starog grada u Budvi, na dubrovačkom Stradunu kao i onom na Trgu Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

– Nastupati na ovako posebnom mjestu kao što je glavni trg u Skoplju je iznimno velika čast. Koncert i show koji pripremamo biti će naš prvi nakon punih godinu dana otkako smo završili put oko svijeta zvani “Hotel Nacional”, koji je trajao gotovo pet godina. Poželio sam svoju publiku i jako se radujem novom izazovu: Nova godina na trgu će biti prvi korak u novi put oko svijeta i novi projekt. Volim reći da razlike i teškoće ne postoje kada su nam ciljevi isti, a srca otvorena. Cilj je da za Novu godinu u Skoplju priredimo show kakav zaslužuju ovaj posebni grad i zemlja i da damo najbolje od sebe svim dragim ljudima koji će sa nama ući u Novu 2020. godinu.

Ovo će biti prvi koncert nakon punih godinu dana pauze od koncertnih aktivnosti, a ako je suditi po novogodišnjem show-u koji je ovaj umjetnik priredio Budvi, Dubrovniku i Sarajevu, Skoplje očekuje prvoklasni muzički događaj i ulazak u Novu godinu.

FacebookTwitterEmailShare