Dino Merlin na Jadranu završava ljetnu etapu turneje Hotel Nacional


Ljetna etapa turneje Hotel Nacional, kojoj je do sada prisustvovalo blizu pola miliona ljudi, privodi se kraju koncertima u prelijepoj atmosferi na crnogorskom i hrvatskom primorju. Na sinoćnjem koncertu u kultnom budvanskom Top Hill-u zabilježeno je, prema navodima organizatora, do sada nezapamćeno interesovanje za koncert Dine Merlina u jednom od najljepših amfiteatara na Mediteranu. Nakon Crne Gore Hotel Nacional seli u Istru u Hrvatskoj gdje je za subotu 13.8.2016. u ATP DANCE ARENA u Umagu zakazan posljednji koncert ljetne etape turneje Hotel Nacional.

Sudeći prema rekordima posjećenosti u okviru ove turneje, impresijama publike sa koncerata na svim meridijanima, ali i raspoloženju i energiji Čarobnjaka, nešto lijepo treba da se desi i naredne subote, 13.8. u Istri! Kako se navodi na web stranici prodajne mreže Eventim.hr: “Budite i Vi dio najvećeg glazbenog spektakla u Istri i ne propustite nezaboravnu večer s najvećom glazbenom legendom”. Preostale ulaznice za koncert u Umagu dostupne su putem Eventim.hr: http://www.eventim.hr/hr/ulaznice/dino-merlin-umag-atp-dance-arena-434436/event.html

 

Podsjećamo, najveća zvijezda Balkana, Dino Merlin, je prethodne sedmice održao u razmaku od svega nekoliko dana dva spektakularna stadionska koncerta u Bosni i Hercegovini i to na Gradskom stadionu u Sanskom Mostu te na Stadionu Tušanj u Tuzli pred rekordnim brojem posjetilaca, čime je ovaj koncert zabilježen kao najposjećeniji muzički događaj u historiji ovog grada.

 

Karavana Hotel Nacional se već krajem ljeta sprema na jesenji nastavak po Evropi. Tačni datumi i lokacije biti će objavljeni na zvaničnim društvenim medijima Dine Merlina kao i na web stranici www.dinomerlin.com. Za sada, potvrđen je datum 3.9.2016. po prvi put nakon 25 godina u bugarskom Banskom.

FacebookTwitterEmailShare