Muzičko-scenski spektakl Dine Merlina u Cirihu. Slijedi Dubrovnik!


U Zurichu, jednoj od najljepših svjetskih metropola, Dino Merlin je po četvrti put u okviru turneje “Hotel Nacional” publici priredio izvrstan muzičko-scenski show. Ovogodišnji koncert je s produkcijske strane dodatno usavršen, a set lista posebno osvježena. Dininu jedinstvenu karizmu i dobro raspoloženje cijelog benda prepuna dvorana Stadthalle Dietikon ispratila je ovacijama.
Dvoiposatni koncert otvoren je impresivnim “intro” dijelom laser show-a koji koncertu daje dodatnu dimenziju, a Dino Merlin počinje duboko emotivnom “Sve dok te bude imalo”. U tom trenutku nastaje vatromet emocija nošen posebnom energijom i povezanošću između Dine i publike i tako ostaje sve do posljednje otpjevane pjesme “Undo“.
Finale ovogodišnje turneje “Hotel Nacional” uslijedit će 31.12. za spektakularni doček Nove 2018. godine na kultnom dubrovačkom Stradunu (Hrvatska) u kojem atmosfera već ključa u iščekivanju Merlinovog muzičko-scenskog spektakla koji već četvrtu godinu osvaja publiku diljem svijeta.
“Na krilima dočeka Nove godine kojeg smo priredili upravo u Sarajevu prošle godine, slobodno mogu reći da pripremamo show kakav do sada nije viđen za Novu godinu u Dubrovniku”, nedavno je izjavio Dino Merlin u razgovoru za Dubrovački vjesnik.
Više informacija o turneji “Hotel Nacional”, kojoj je do sada prisustvovalo preko 600 000 posjetilaca na više od 70 koncerata, nalazi se na web stranici www.dinomerlin.com